Nederlands (Nederland)English (United Kingdom)

Wie zijn wij.... 
MG_3429
Onze roedel, hier in huis, bestaat uit twee gepassioneerde Cane Corso liefhebbers; Wouter & Anita, en onze drie hondenmaatjes;  Ludo, Beretta & Divina.

Wij wonen tegenwoordig in Muiden (naast Amsterdam) samen met onze Italiaanse viervoeters. Onze droom is ooit een boerderijtje te bewonen, maar tot die tijd kunnen we het hier in Noord-Holland prima volhouden tussen de prachtige losloopgebieden hier, op steenworp afstand.

Wouter is werkzaam in de ICT en Anita verdient haar brood als professioneel fotograaf. Met name in de hondenfotografie is zij erg actief. Door deze fotografie zijn we al op veel verschillende plekken geweest en hebben we al veel Cane Corso's van heel dichtbij mogen ontmoeten.


Zoektocht
Dat er een hond in het leven van ons, groot hondenliefhebbers zou komen, stond al meteen als een paal boven water vanaf het moment dat we een relatie met elkaar kregen. In 2000 werden wij een setje en begon de zoektocht naar een passende hond. Verschillende rassen zijn grondig onderzocht.

Vanaf het moment dat we een Cane Corso zijn tegengekomen op een hondenshow in 2002, wisten wij het zeker. Dit zou ons ras worden. Het was liefde op het eerste gezicht. We kunnen ons dan ook geen leven zonder deze geweldige Italiaanse waakhonden voorstellen.


Mila:
De eerste Cane Corso die we kochten is Mila. Deze vrolijke grijze meid is geboren op 14 januari 2005 in Abcoude. Op 4 maart konden we haar ophalen bij de fokker (Tim Lotgering).


In eerste instantie wilden wij graag een nestje van onze eigen Mila. Al snel moesten we tot de bittere conclusie komen, dat een nestje met haar geen optie zou zijn. We zijn van mening dat de moeder in topconditie moet verkeren wanneer ermee gefokt gaat worden. Helaas heeft Mila o.a. last van Patella luxatie (inmiddels heeft ze door training en voedingssuplementen hier geen last meer van). Een nakomeling van Mila was uitgesloten, maar de wens voor een tweede Cane Corso bestond nog steeds.

Ludo:
We hadden besloten dat  onze volgende hond een reu zou worden. Bij de kennel Guardiano degli Angeli vonden we de gezonde bloedlijn waarnaar we op zoek zijn, en was er een klik met de fokker. Inmiddels kan wel gezegd worden dat we goede vrienden zijn geworden met Manon en Ed.

In ons bijzijn werd Ludo op 16 juli 2006 in Oud - Vossemeer geboren. Op 16 september namen we hem mee naar huis om als maatje van Mila door het leven te gaan. En dikke vrienden zijn het!

Beretta:
We zijn inmiddels zo erg van dit ras gaan houden, dat het onoverkomelijk was dat een derde Cane Corso zich bij onze roedel aan zou sluiten. Beretta komt ook bij onze vrienden Manon & Ed vandaan. Ze heeft twee schitterende ouders die we persoonlijk erg goed kennen.  Daarnaast hebben we ook nog een groot deel van haar voorouders ontmoet in ItaliĆ«.

_MG_2769
Beretta is geboren op 4 augustus 2009 en we hebben haar het weekend van dierendag (4 oktober) opgehaald om het leven van Mila en Ludo op de kop te komen zetten.

Divina:
Divina hebben wij zelf gefokt, en is een dochter van onze eigen Ludo & Beretta. Op 5 maart 2012 kwam zij samen met haar twee broertjes ter wereld. Ze is een fantastische aanvulling op onze roedel. Ze is een mix tussen haar beide ouders, en dat is echt vreselijk genieten.


Fokken:
Deze website is ontstaan met de bedoeling om onze interesse in de Cane Corso (en Mila, Ludo, Beretta & Divina in het speciaal) te delen. Inmiddels is onze droom om kleinschalig te gaan fokken werkelijkheid geworden. We volgen al sinds 2001 met enige regelmaat seminars en cursussen om onze kennis op peil te houden en sinds 2010 is onze kennelnaam officieel vastgelegd. We zijn op veel shows te vinden, maar ook bij andere fokkers in binnen- en buitenland. We hebben ondertussen ons allereerste nestje gefokt en willen graag in de toekomst vaker deze geweldige ervaring gaan meemaken!

Wanneer je graag eens kennis wilt maken met ons en onze honden ben je van harte welkom. Ook voor algemene informatie over het ras Cane Corso kun je bij ons terecht. Graag wel eerst even bellen of mailen, dan zorgen wij dat de koffie klaar staat.

Wouter en Anita